Kerst vier je natuurlijk op deze plekken 0

De Kerstman Tijdens de Parade in Disneyland Parijs

De feestdagen hebben iets magisch. Kerstmarkten en al die fonkelende lichtjes zullen daar vast en zeker iets mee te maken hebben. Valt er een pak sneeuw, dan is het al helemaal compleet. Deze magie is op sommige plekken nog sterker aanwezig dan op andere. In dit artikel lees je waar jij met kerst moet zijn. Is het niet dit jaar, dan moet je volgend jaar eens beginnen met het afvinken van onderstaand lijstje.

Disneyland Parijs tijdens de kerst

Het pretpark is altijd al magisch, maar met de kerstdagen doen ze er altijd nog een schepje bovenop. Dit jaar bestaat het park maar liefst 30 jaar. Dit betekent dat er nog meer reden is om uit te pakken dit jaar. Het beloofd dan ook een heus spektakel te worden. 

De lichtjes in Disneyland Parijs zijn al magisch, samen met de grote kerstboom en al het sneeuw. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Christmas Parade. Waarin je favoriete figuren, zoals Mickey Mouse en natuurlijk de Kerstman langskomen. 

Het is een ervaring die je ooit in je leven meegemaakt moet hebben. Lukt het niet met kerst? Probeer dan in de periode 12 november tot en met 8 januari te gaan. In die periode is het park namelijk ondergedompeld in kerstsfeer. 

Rovaniemi in Finland

Sneeuw hoort nou eenmaal bij kerst. Alleen hebben we de pech dat ons niet elk jaar een witte kerst beloofd is. Wil je er wel van verzekerd zijn dat je door de sneeuw kan banjeren met de feestdagen? Boek dan nu alvast een ticket naar Rovaniemi. Het sneeuwt daar elke winter, dus je hebt gegarandeerd een witte kerst. 

Het stadje zorgt voor een sprookjesachtige beleving. Dit komt mede door de sneeuw, maar ook door alle schattige huisjes die in dit sneeuwlandschap staan. Het is een echt kerstdorp, waar alleen de kerstman nog bij mist. 

Om het tripje naar Finland compleet te maken en jouw kerst nog magischer, boek je natuurlijk een tocht om het noorderlicht te zien. Hopelijk is het je gegund en kun je op die manier jouw magische kerst compleet maken.

New York

Moeten we nog meer zeggen? Waarschijnlijk weet je wel dat New York de plek is waar je moet zijn tijdens de kerst. Je ziet het in veel films voorbij komen en alle clichés zijn waar. Kerst in New York is echt over de top. Ze pakken in deze stad echt uit met kerst. ‘S avonds is het een heus festijn met lichtjes. Niet alleen de straten en huizen worden versierd, maar ook alle winkeletalages pronken met kerstversiering. 

Elk jaar wordt de kerstboom op Rockefeller centrum natuurlijk weer opgetuigd. Deze is het natuurlijk waard om een bezoekje aan te brengen. Sla ook vooral Brooklyn Dyker Heights niet over. In deze wijk staan de huizen die jaarlijks groots versierd worden. 

Wellicht is dit meteen het moment om de rest van de Verenigde Staten te ontdekken. Om te beginnen, kun je in ieder geval de nationale parken al op jouw lijstje toevoegen. 

Straatsburg in Frankrijk

Je hoeft het niet ver te gaan zoeken, als je je in een echte kerststad wil wanen dit jaar. Straatsburg in Frankrijk is ook een bezoekje waard. Alle houten huisjes die versierd zijn geven echte kerstsfeer. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de smalle straatjes die verlicht zijn. 

De stad telt maar liefst 12 kerstmarkten, dus je bent wel even zoet in deze stad. Een van oudste kerstmarkten ooit is hier zelfs te vinden. Deze is bijna 450 jaar oud en wordt nog steeds elk jaar gehouden. 

Welke plek trekt jouw aandacht deze kerstdagen?

Previous ArticleNext Article
Cultuur, Reizen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *