De indrukwekkendste nationale parken van de VS 0

De indrukwekkendste nationale parken van de VS

De Verenigde Staten heeft het allemaal. Van grote steden tot regenwouden en alles daartussen. Met meer dan 50 nationale parken is de VS een populaire bestemming voor natuurliefhebbers. Ze liggen verspreid over heel Amerika en door de diversiteit in klimaat en landschap ontdek je in elk park iets bijzonder en indrukwekkend. De mooiste hebben we alvast voor jou op een rijtje gezet. 

Gratis stockfoto met achtergrond, Amerika, artemisia geiser

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park gelegen in de staat Wyoming, bestaat sinds 1 maart 1872 en is daarbij de eerste ter wereld. Het park ligt op een slapende vulkaan, midden tussen ontelbare actieve warmwaterbronnen, geisers en adembenemende watervallen. Dit spectaculaire natuurgebied geven bezoekers een ongeëvenaarde mogelijkheid om te genieten van het natuurschoon en om beren, coyotes en zelfs wolven in het wild te spotten. Je vindt er vele rivieren en meren. Yellowstone Lake is zeer geliefd onder reizigers, maar liefst 352 km² groot en een populaire plek om te vissen en te varen

Old Faith is de bekendste geiser van Yellowstone, gelegen in het Upper Geyser Basin. Elke 92 minuten barst deze uit en stoot in enkele minuten tijd een enorme hoeveelheid water en stoom omhoog. Een indrukwekkend spektakel. In de buurt van Old Faith vind je een trechtervormige waterbron, The Morning Glory Pool. Door de diepblauwe en felgele kleuren is het een bijzondere verschijning en zeker de moeite waard. 

Yosemite National Park

Tijdens je Californië-roadtrip is Yosemite National Park een must, het ligt dicht bij San Francisco. Samen met Yellowstone is het één van de oudste parken ter wereld en behoort  het tot de parels van Amerika. Yosemite heeft ongekend natuurschoon, met talloze watervallen en rivieren. Je kunt hier wilde dieren bewonderen die zich relatief makkelijk laten zien. Ook vind je er veel granieten rotswanden die ooit door gletsjers zijn ontstaan, bekende zijn El Capitan en Half Dome.

Grand Canyon National Park

Dé plek die op elke bucketlist hoort, is de Grand Canyon. Dit is een diepe en steile kloof van rode rotsen, met daartussen de wilde Colorado River. Het  is beslist een must-see, de South Rim wordt het meest bezocht. Op sommige punten is de klif wel 1.8 km diep! Vanuit Las Vegas is de Grand Canyon eenvoudig te bezoeken. In de lente heb je zelfs de mogelijkheid om te kamperen op de South of North Rim met uitzicht op de woestijn. Wist je dat Amerika de perfecte bestemming is om met een camper te touren? Je kunt op deze manier alle nationale parken ontdekken die je graag wil zien. Nog een weetje: sinds 1979 staat het park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Arches National Park Utah

Arches National Park Utah 

Dit is het wonderland van rode rotsen, met uiteraard de iconische boog: Delicate Arch. Hier vind je meer dan tweeduizend natuurstenen bogen, gigantisch uitgebalanceerde rotsen en zonsondergangen die je inspireren. Door de lage lichtvervuiling en uitstekende luchtkwaliteit heeft Arches een spectaculaire nachtelijke hemel. 

Iguazú en Iguaçu National Park

De watervallen in dit park behoren samen met Iguaçu National Park tot werelds grootste en mooiste watervallen, zo’n 80 meter hoog en 2700 meter breed. Het ligt precies op de basaltische lijn, het vulkanische stollingsgesteente, die de grens vormt tussen Argentinië en Brazilië. Om de watervallen heen ligt een subtropisch regenwoud dat de thuisbasis vormt voor vele vaatplanten en wilde dieren.  

Hotel das Cataratas ligt aan de Braziliaanse kant en biedt een unieke gelegenheid om buiten openingstijden te verblijven. Je kunt hierdoor in alle rust ultiem genieten van de watervallen en dieren, die zich normaal niet zo gemakkelijk laten zien. Stap in een helikopter om de full experience van deze indrukwekkend watervallen te krijgen. Vlieg boven Devil’s Throat en ontdek vanaf grote hoogte waarom dit gedeelte zo wordt genoemd. 

turtle underwater

Galápagos National Park

Dit is het eerste nationale park van Ecuador, een echt wonderbaarlijke bestemming met ongerepte stranden met kristalhelder water en vulkanische eilanden waar enkele van ‘s werelds meest unieke en fascinerende dieren in het wild leven. Waaronder de Pacifische groene zeeschildpadden, de Galapagoseilanden zijn namelijk dé broedplaatsen voor deze dieren. Snorkelen met schildpadden vormt een geweldig hoogtepunt voor veel bezoekers. Hoewel je het hele jaar door deze dieren kunt spotten, loopt het broedseizoen van december tot maart.

Previous ArticleNext Article
Natuur, Reizen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *