De Italiaanse gewoontes en tradities 0

Italiaanse Trattoria

Als Italië hoog op jullie vakantielijstje staat, dan is het goed om eens kennis te maken met hun cultuur. Naast het land van pizza, pasta en ijs is Italië natuurlijk veel meer. Het is een mooi land met onder andere schitterende natuur, maar weet je bijvoorbeeld al hun gewoontes en tradities? Geen paniek als je nog niet zoveel weet over dit prachtige vakantieland, hieronder belichten we de belangrijkste gewoontes en tradities.

Zeg het met… 

Handgebaren! De Italianen zijn er sterren in. Naar schatting gebruikt het volk tot wel 250 verschillende handgebaren. Ze vinden het een geweldige manier om emoties uit te drukken. Een handgebaar kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw boodschap veel dramatischer overkomt. Met woorden zeg je dus niet alles volgens de Italianen.

Koffie drink je…

Buitenshuis natuurlijk. Een Italiaan gaat langs bij een van de vele koffiebarretjes om zijn heerlijke bakje koffie te nuttigen. Daar wordt niet zo de tijd voor genomen als bij een maaltijd bijvoorbeeld. Een koffie wordt namelijk aan de bar genuttigd en als de koffie op is kan de dag pas echt beginnen.

Italië is het land van…

De mode! Voornamelijk in modestad Milaan houden mensen ervan om zich lekker uit te dossen. In andere steden zijn Italianen een stuk minder ijdel en modebewust. Dit zie je wel weer terug bij Italiaanse zakenmannen. Zij zullen jou ook meteen beoordelen op jouw uiterlijk en uitstraling. Uiteindelijk komen de meest grote en bekende modemerken toch uit het zonnige Italië. Misschien ook niet gek als het land de vorm heeft van een laars… 

Voor eten neem je…

Vooral geen boterhammen mee naar je werk. In Italië nemen ze namelijk echt de tijd voor een lunch. Deze kan heel uitgebreid zijn of ze nemen gewoon een bord pasta. Warm eten tijdens de lunch is in Italië dus heel normaal. Bovendien wordt er ook zoveel mogelijk samen gegeten en samen gekookt. Met samen eten wordt dan voornamelijk bedoeld dat gerechten worden gedeeld. Iedereen is dan ook welkom om aan te schuiven bij een maaltijd. 

Italië staat vol met…

Prachtige gebouwen. Denk bijvoorbeeld aan het Colosseum en de toren van Pisa. Naast deze gebouwen, telt Italië ook de meeste werelderfgoedsites in de wereld. Dit betekent dat Italië vol staat met veel gebouwen, pleinen en steden die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan. Een paar voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld: heel Venetië en Verona en de centra van Rome, Napels en Florence. 

Italianen vieren niet alleen hun geboortedag…

Ze vieren ook hun naamdag. Veel namen zijn afgeleid van heiligen, die op een bepaalde dag wordt vereerd. Op die dag is het jouw naamdag. Dat kan dus een hele andere dag zijn dan jouw verjaardag. Een naamdag wordt in Italië uitgebreid gevierd en er komen ook cadeaus aan te pas. 

Een winkel bezoek je nooit…

Tussen de middag. Net zoals de Spanjaarden houden Italianen ook een siësta, al heet het in Italië een pausa pranzo. Het idee is in principe hetzelfde. Alles wat dicht kan, gaat dicht tot verbazing en ergernis van de toeristen soms. In deze lange pauze wordt uitgebreid de tijd genomen om te lunchen met bijvoorbeeld familie, anderen doen weer een dutje of ontspannen op een andere manier. In de namiddag gaat alles weer open en werken winkeliers langer door dan in Nederland. 

Te laat komen…

Is in Italië zeker toegestaan. Het is een beetje als de mañana mañana cultuur van de Spanjaarden. Of je nu 5 of 10 minuten te laat bent, dat maakt niet uit, want Italianen kennen geen haast. Alhoewel je daar vast anders over denkt als je ze door het verkeer ziet scheuren. Al met al is te laat komen geen ramp, zolang je je maar wel aan de afspraken houdt, daar hechten ze namelijk heel veel waarde aan. 

Dit zijn de gewoontes en tradities van de Italianen in een notendop. Je weet nu vooral wat je wel moet doen als je dit prachtige land bezoekt. Maar, wellicht is het ook wel zo handig om te weten wat je precies niet moet doen.

Previous ArticleNext Article
Reizen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *