De 5 mooiste watervallen ter wereld 0

Vakanties zijn om heerlijk uit te rusten, maar bezienswaardigheden bezoeken is niet geheel onbelangrijk. Deze keer zetten we de 5 mooiste watervallen ter wereld voor jullie op een rijtje. Wij beloven jullie dat ze allemaal een bezoekje waard zijn! 

 

  1.   Niagara Falls – Canada en Amerika

De Niagara Falls bestaat uit 3 watervallen, die jaarlijks door 8 miljoen mensen worden bezocht. De American en Birdal Veils Falls werden ooit uitgeschakeld om de effecten van erosie te bestuderen. Van de zomer tot de herfst stroomt er maar liefst 700.000 liter water per seconde over de watervallen naar beneden in 5 verschillende grote meren. Deze meren zorgen voor 1/5edeel van de zoetwatervoorraad in de hele wereld. 

  1.   Iguazu – Argentinië en Brazilië 

Met ruim anderhalf miljoen bezoekers per jaar, is het Iguazu park een belangrijke attractie voor zowel Argentinië als Brazilië. Het park is een plek waar veel dier- en plantensoorten leven, die een belangrijk natuurlijk ecosysteem vormen. De watervallen zijn zo adembenemend dat ze zijn uitgeroepen door UNESCO tot werelderfgoed. 

 

  1.   Ban Gioc-Detian watervallen – Vietnam en China

Deze waterval ligt op de grens van Vietnam en China en heeft daarom maar liefst twee namen. Het is de breedste waterval van Vietnam en stroomt via 3 niveaus naar beneden. Het jade-blauwe water stroomt uit een Chinese rivier door een landschap met verschillende rijstvelden en kalksteenrotsen. Augustus en september zijn de beste maanden om de watervallen te bezoeken. 

 

  1.     Kuang Si Falls – Laos 

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Laos zijn de Kuang Si Falls. Er stroomt licht turquoise blauw water naar beneden dat eindigt in gelaagde zwembaden. De watervallen zorgen voor een prachtig uitzicht, maar voor de ultieme beleving, kun je een duik wagen in een van de zwembaden. Na het dobberen in het zwembad, kun je heerlijk lunchen aan een van de picknicktafels, want geloof ons, van dit uitzicht krijg je geen genoeg! 

  1.   Krka Watervallen – Kroatië 

Ook in Europa hebben wij prachtige watervallen die je kunt bezoeken. Neem bijvoorbeeld het Nationale Park Krka in Kroatië. Dit natuurpark is een van mooiste bezienswaardigheden van Kroatië. De grootste en mooiste waterval van het park is de Skradinski buk. Dit is een brede waterval en in het water kun je verschillende vissen spotten, zoals bergforellen. Ook het Krka klooster en de Roški Slap watervallen zijn een bezoekje waard. 

 

 

 

 

Previous ArticleNext Article
Natuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *