De 3 beste surfspots van Europa 0

Beste Surfspots van Europa

Surfen is een moeilijke maar indrukwekkende sport. Nog beter dan ernaar te kijken is het kunnen! De droom van elke surfer is natuurlijk om in Hawaï of Californië een paar golven te pakken, maar ook in Europa zijn er surfparadijsjes te vinden. Wij hebben voor jou de beste spots op een rijtje gezet.

Portugal

De west- en zuidkust van Portugal wordt begrensd door de Atlantische Oceaan, waardoor je daar veel golven kunt terugvinden. Daarnaast is het een van de warmste landen van Europa vanwege het mediterrane klimaat. Altijd ideaal weer om te surfen dus! Als je echt 1 surfstad moet kiezen, ga dan voor Carcavelos. Dit ligt in het zuidwesten van Portugal, op ongeveer een half uur rijden van Lissabon. Het strand is een van de populairste en meest bezochte stranden van het land, kom daarom zo vroeg mogelijk om de drukte te vermijden en een goede plek te bemachtigen. Als je de golven liever niet met teveel mensen wilt delen dan raden wij je aan om in het laagseizoen te komen. 

Frankrijk

En met Frankrijk bedoelen we vooral Hossegor. De combinatie van geweldige golven en de bekende Franse cultuur in een klein stadje is een van de beste settings voor een surftrip. De Fransen zijn een beetje “too cool for school” op het strand en in het water, wat het behoorlijk chill en aangenaam maakt. Ongeacht je surfniveau vind je hier sowieso je draai! Als je avontuurlijk bent en er een goedkope trip van wilt maken, ga dan voor een een camping dicht bij zee. Als je van het comfort houdt zijn er tal van Airbnb’s en guesthouses die vlak aan de zee of in het bos tussen de natuur terug te vinden zijn

Spanje

Je hebt in Spanje verschillende surfspots zoals Zarautz en Galicia, maar als je niet tussen de toeristen wilt zitten hebben wij een betere locatie voor je! Asturië it is! Een groot voordeel is dat zelfs als de golven niet super zijn, je op een prachtige locatie zit. Er zijn hier veel mooie plekjes en prachtige natuur om in te verdwalen. Het is niet alleen een van de beste surfspots in Europa, maar ook een verbluffende bestemming op zich.  Het grootste verschil met Portugal is dat het Noorden van Spanje waarschijnlijk een van de meest bergachtige en bosrijke gebieden op aarde is. Er zijn een aantal kustdorpjes waar je kunt verblijven en naar de geheime baaitjes kunt lopen of rijden.

Previous ArticleNext Article
Reizen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *