Vind jezelf aan de andere kant van de wereld 0

Vind jezelf aan de andere kant van de wereld

Grenzen verleggen, elke dag een nieuw avontuur, ongekende plekken ontdekken en buitengewone momenten beleven: de één droomt er bij weg, de andere blijft liever op zijn vertrouwde plekje thuis. Als we de reisliefhebbers moeten geloven dan maakt het rondhoppen naar exotische bestemmingen je een gelukkiger en tevredener mens. Steeds meer mensen ontdekken dat reizen je meer brengt dan alleen intrinsieke tevredenheid. Wij vertellen je waarom je meer van de wereld zou moeten zien. 

1 | Ultieme vrijheid 

Reizen is een synoniem voor ultieme vrijheid. Je ontsnapt voor even aan de dagelijkse sleur. Elke dag is een nieuw avontuur waarin je helemaal zelf kiest waar je heen gaat, wat je doet en wat je eet. De onverwachte momenten maken je reis memorabel. Pas wanneer je jezelf helemaal overgeeft aan deze ongeplande situaties, ervaar je echte vrijheid. 

leer jezelf kennen

2 | Leer jezelf beter kennen 

Wanneer je uit je vertrouwde omgeving stapt en op zoek gaat naar nieuwe plekken, beleef je momenten die je in eigen land niet meemaakt. Hoe je inspeelt op deze situaties geeft je meer inzichten over jezelf. Een andere omgeving en context betekent ook dat nog niemand je kent, wat enorme vrijheid geeft om buiten je eigen hokje te treden. Bovendien ontdek je waar je grenzen liggen en hoe ver je deze kunt verleggen. Je overkomt angsten en je zelfvertrouwen groeit met elke stap die je buiten je comfortzone zet. 

leren waarderen

3 | Leren waarderen

Op reis neem je alle nieuwe ervaringen als een spons in je op. Je hebt meer aandacht voor de dingen om je heen. Van de vriendschappen die je maakt tot de natuur die je bewondert. Wat na het reizen vaak gebeurt, is dat je de waardering mee terug naar huis neemt. Het zorgt ervoor dat je thuis meer begint te appreciëren. Zo geniet je extra van je eigen huis met de warme douche, of de supermarkt met al je vertrouwde producten. 

4 | Remedie tegen stress

Eropuit trekken zorgt ervoor dat je hersenen even kunnen resetten. Tijdens een welverdiende vakantie kun je de alledaagse zorgen een aan de kant zetten. Eenmaal thuis kun je er dan met een frisse blik en een hoop energie tegen aan. 

verbreed je horizon

5 | Verbreed je horizon 

Reizen zorgt ervoor dat je je openstelt op een manier van leven dat anders is dan die van jezelf. Je maakt kennis met nieuwe culturen, leert lokale gewoontes, proeft ongekende gerechten en ontmoet nieuwe mensen. Door deze verschillen verandert de manier waarop je naar de wereld kijkt. Het opent je ogen en leert je dat je eigenlijk maar een klein onderdeel bent van de wereld. De onzekerheden die je voor het reizen had, worden met de dag kleiner en je no-worries gehalte neemt alleen maar toe. 

verbind je met elkaar

6 | Verbind je met elkaar 

De beste quality time is om samen met je partner rond te reizen. Het doet wonderen voor je relatie. Hoewel de communicatie, samenwerking en je kwetsbaarheid op de proef wordt gesteld, maken jullie ook onvergetelijke herinneringen samen. Het is een tijd om echt te genieten van elkaar. Om even weg te zijn van alles en dat zonder afleiding van familie, werkstress en verplichtingen.

7 | Goed voor je mentale gezondheid  

Herken je de kriebels in je buik die je krijgt als je ergens naar uitkijkt? Het plannen van je vakantie vormt de hele voorpret van je reis. Het is een ervaring die positief werkt op je mentale gezondheid. Dit zou kunnen liggen aan het feit dat je weet dat er een begin en einde aan een vakantie zit. Om die reden is je geest geneigd er meer van te genieten, zelfs nog voor de reis daadwerkelijk is begonnen. Bovendien maken reisplannen je nieuwsgierig. Je raakt geïntrigeerd door het avontuur, beleeft versies van gebeurtenissen in je hoofd en die zorgen weer voor blijheid. En niet alleen je reis plannen, maar ook de reis zelf is goed voor je mentale gezondheid. Je aanpassen aan andere culturen stimuleert namelijk je creativiteit, wat op zijn beurt een positieve invloed heeft op je welzijn.

Door welke cultuur werd jij het meest geïnspireerd op vakantie?

Previous ArticleNext Article
Algemeen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *