Wat is mooi zwart tuininterieur? 0

Mooi Zwart Tuininterieur

In huis komt zwart weer helemaal terug. Het wordt gezien als een luxe kleur. Daarom kiezen ook steeds meer mensen voor een zwarte stalen deur. Het is natuurlijk interessant om dat door te trekken naar de tuin. Voornamelijk als jouw huis is voorzien van een grote schuifpui. Maar, hoe kies je nou mooi zwart interieur voor de tuin, zonder dat het heel donker wordt? Je leest het allemaal in dit artikel.

Een zwarte veranda

Allereerst is het mogelijk om een zwarte veranda aan te schaffen. In dit geval zouden we wel voor een overkapping kiezen van aluminium. Deze ogen namelijk veel ruimtelijker dan een overkapping van hout. Een zwarte houten overkapping lijkt meteen zo donker in de tuin. Met een overkapping van aluminium heb je daar geen last van. Bovendien kun je er ook voor kiezen om het dak te voorzien van glas. Dan heb je al helemaal meer licht in de tuin. Zo’n veranda kun je vaak helemaal zelf samen stellen. Wellicht wil je in plaats van een normale standaard overkapping voor de variant met open dak kiezen. Hierbij kun je het dak helemaal open schuiven of kantelen. Ideaal voor de zomermaanden, want dan kun je zelf een schaduwhoekje creëren door het bewegen van de panelen. 

Een zwart interieur

Als je de veranda hebt samengesteld is het tijd om de meubels uit te kiezen. Uiteraard wil je de zwarte kleur ook terug laten komen in het interieur. Een tuintafel zwart is natuurlijk een optie. Maar, er is nog meer mogelijk. Je kunt ook kiezen voor een houten tafel met een zwart onderstel. Zo creëer je meteen een andere uitstraling dan wanneer je voor een compleet zwarte tafel kiest. 

Zwart kun je dan altijd nog terug laten komen in de tuinstoelen. Deze vrolijk je dan weer op met kussens, om toch meer kleur in de tuin te halen. 

Contrast met kleur

Uiteraard wil je ook meer kleur in de tuin. Voornamelijk als je veel gebruik maakt van zwart is het belangrijk om ook felle kleuren te gebruiken. Met gekleurde kussens in de loungeset kom je er niet. Er is wel meer kleur nodig om de perfecte tuin te creëren. Door verschillende planten te planten haal je eenvoudig meer kleur in de tuin. Dit kunnen van allerlei soorten planten zijn. Zolang je maar met verschillende kleuren werkt. Maak bijvoorbeeld een combinatie van groene planten met roze en rode bloemen. Wit doet het natuurlijk ook goed in een tuin met veel zwarte tinten. 

Je kunt planten in een hoge border planten, maar je kunt ook kiezen voor aparte planten bakken. Door verschillende hoogtes te kiezen, creeer je ook wat meer diepte in de tuin. Zwart kun je dan weer terug laten komen in die plantenbakken. 

Natuurlijk is de tuin zo niet compleet. Er zijn nog veel meer accessoires die belangrijk zijn in jouw tuin. Denk bijvoorbeeld aan een extra parasol voor meer schaduw boven de loungeset. Kies dan voor een parasol met een zwarte stok en frame met een gekleurd doek. Wit/crème is wellicht het mooiste in een tuin, waar veel met zwart gewerkt wordt. Bovendien geeft de combinatie zwart met crème ook een hele moderne uitstraling aan de tuin. 

Verder kun je zwart nog terug laten komen in de lampen aan de schuttingen, de poort en de opbergmogelijkheden. Bedenk wel voor jezelf wanneer het te donker wordt. Kies niet te grote objecten in het zwart. Een zwarte veranda met zwarte stoelen vormen eigenlijk het centrum van de tuin. Daaromheen kun je beter wat kleine accessoires in het zwart kiezen. Alhoewel een zwarte kussenbox er ook nog prima bij past. Uiteraard hangt het ook af van de grootte van de tuin. Als alles op elkaar staat lijkt het al snel veel donkerder en somber natuurlijk. 

Previous ArticleNext Article
Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *