De leukste kersttradities op een rijtje 0

Kersttradities

Iedereen heeft wel een bepaalde kerst traditie waar hij of zij zich aan vast houdt. Of het nu gaat om elk jaar weer de reeks ‘Home Alone’ kijken of het standaard etentje bij je ouders. Of wat dacht je van de foute kersttruien party met je vrienden of het jaarlijkse gourmet dinner met de hele familie. We hebben allemaal kerst tradities, die we graag erin houden. Wie weet is er nog plek voor wat meer tradities.

Pyjama avond op de bank

Een traditie die in veel Nederlandse huishoudens te vinden is, is de standaard pyjama avond. Voor velen is dat kerstavond. We kruipen met z’n allen onder dekentjes op de bank en genieten van een heerlijke kerstfilm. Lekkere snacks op tafel erbij en de avond is al snel compleet. 

Anderen slaan de kerstfilms liever een avond over. Voor hen staat namelijk het jaarlijkse ‘All you need is love’ op het programma. De tranentrekker die elk jaar weer heel veel kijkers aan de buis doet kluisteren. Hoe romantisch is het als geliefden na een lange tijd weer met elkaar herenigd worden? Het is vaak nog zoetsappiger dan de meeste kerstfilms die verschijnen met de feestdagen. 

Over kerstfilms en tradities gesproken. Vanaf eind november kun je al elke dag genieten van de leukste kerstfilms. Op RTL 8 worden er namelijk elke dag wel 2 films uitgezonden en kun je je al helemaal in de kerstsferen wanen. Wat wil je nog meer?

Een leuke reis

Blijven jullie standaard thuis met de feestdagen? Dan is dit misschien wel hét moment om er juist een keer op uit te trekken. Heel veel steden zijn namelijk aan te raden om te bezoeken met de kerst. Je kunt bijvoorbeeld denken aan Disneyland Parijs als je nog kleine kinderen in huis hebt. Het is wel een grote uitgavenpost, maar je bent dan ook zeker een ervaring rijker. Het is een kerst die ze nooit meer gaan vergeten. 

Je kunt het ook dichterbij zoeken en bijvoorbeeld naar Straatsburg gaan. Deze stad wordt ook helemaal ondergedompeld in kerstsfeer. Je voelt je er meteen helemaal thuis. Bovendien kun je ook meteen een paar dagen wellness boeken om echt even helemaal tot rust te komen. Dat is het minste wat je verdient na al dat rennen en haasten het hele jaar door. Nu is het tijd om ook eens voor jezelf te zorgen. 

Een spelletjes avond

De rest van het jaar is iedereen druk met zijn eigen bezigheden. De kinderen zitten boven huiswerk te maken en jullie zitten als ouders wellicht nog te werken. Al met al spendeer je weinig tijd met elkaar. Je zult waarschijnlijk niet zo vaak met z’n allen beneden zitten. Gelukkig is dat met kerst anders. Dat is een moment om echt even samen te zijn. 

Het is dan ook belangrijk om herinneringen te maken en plezier met elkaar te hebben. Dat komt zeker goed tijdens een spelletjes avond. Haal alle spellen die jullie hebben uit de kast en speel erop los. Afhankelijk van de leeftijden van de kinderen kun je bij elk spel een wedje leggen. Leg bijvoorbeeld iedere keer een € 1 in. Degene die het spel wint, wint dan ook de hele pot. 

Dat maakt het spelen natuurlijk nog leuker en bovendien wordt je daar ook competitiever van. Dus wie is de grootste winnaar en spelletjes fanaat bij jullie in huis? Dit jaar kom je er achter door het introduceren van de spelletjes avond. Het leuke is dat je dit kunt voorstellen aan het gezin, je vriendengroep, maar ook aan heel de familie. Dat is een keer wat anders dan jaarlijks dezelfde verhalen aan te horen van die ene oom of tante.

Previous ArticleNext Article
Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *