Haal buiten naar binnen met deze herfst activiteiten! 0

Kind speelt buiten met bladeren

Er zijn al heel wat blaadjes van de bomen gevallen. Dat betekent dat de herfstperiode echt is aangebroken. Het voordeel is dat het buiten nog mooi weer is, waardoor je nog lekker naar buiten kunt. Alleen wat ga je doen, als je eenmaal buiten bent? Wij zetten wat herfst activiteiten voor je op een rijtje, waarvan je zowel buiten als binnen plezier hebt! 

Knutselen met de natuur

De natuur is prachtig en die moeten we dan ook meer ontarmen. Er zijn al heel wat bladeren van de bomen gevallen. Ook zie je de straten al vol liggen met kastanjes en eikels. Het wordt tijd om daar eens wat moois van te maken. Je kunt namelijk mooie dingen maken met materialen uit de natuur. Denk bijvoorbeeld aan een mooie tekening, waar je bladeren of kastanjes bij kunt gebruiken. Wellicht kun je de bladeren of kastanjes schilderen en daarmee een mooie afdruk maken op papier. Dat is een leuke activiteit voor de kinderen in het weekend.

Zelf kun je als vader of moeder ook mee knutselen. Maak bijvoorbeeld een mooie herfstschaal. Ga buiten op zoek naar mooie kastanjes, eikels, dennenappels en andere mooie materialen. Haal bij de winkel een mooie schaal en een lijmpistool. Kies ook een mooie lichtslinger of een kaars uit, die je erin kunt verwerken. Zo ben je al gauw een middag zoet en heb je een prachtige creatie gemaakt, die mooi in jullie huis kan schitteren. De tekening van de kids krijgt uiteraard ook een plekje, bijvoorbeeld op de koelkast. 

Vind de mooiste pompoen

Oktober staat natuurlijk in het teken van Halloween. Ga daarom in het weekend of de herfstvakantie eens langs de plaatselijke boer en zoek daar de mooiste pompoen uit die ze hebben. Thuis zijn jullie een hele middag bezig om de pompoen uit te hollen. Eventueel kun je er nog een leuk gezicht uit kerven. Zo ben je al helemaal klaar voor Halloween. Alleen nog even een kaars erin en je aankleding is klaar. 

Al ziet een pompoen er ook wel zielig uit als versiering. Neem de kinderen dan ook meteen mee op pad om nog meer versiering te kopen. Zet de decoratie meteen voor het raam om sfeer te creëren. Zo ziet het er meteen een stuk griezeliger uit, als de lampen ‘s avonds gedimd zijn. 

Leer de natuur kennen

Onze Nederlandse natuur is prachtig, maar we weten er soms te weinig vanaf. Neem de kinderen mee naar een van onze mooie natuurparken en kom er meer over te weten. Een wandeling op zichzelf doet voor velen al deugd. Voornamelijk in de herfst, als je de geur van de natuur ruikt, kun je al helemaal vrolijk worden. Bovendien is het natuurlijk ook gezond om een lekkere grote wandeling te maken. Dat schiet er normaal gesproken wel eens in. 

Als jullie liever op de fiets springen, dan is dat natuurlijk ook een goede beweegactiviteit. Er zijn genoeg fietsroutes te vinden in de Nederlandse natuurparken. Bovendien kun je vanaf de fiets net zo genieten van de natuur. Probeer alleen zo nu en dan eens stil te staan bij een bepaalde boom, plant of paddenstoel en ontdek met z’n allen welke soort het nu is. Er is zoveel te vinden in de natuur en van de helft kennen we de naam niet. Zoek het op, op jullie smartphones en kom zo meer te weten van het natuurpark. 

Door het op te zoeken ben je je ook meer bewust van je omgeving. Je leert het meer te waarderen als er bijvoorbeeld een zeldzame paddenstoel of plant staat. Zo maak je er meteen een educatieve wandeling of fietstocht van. 

Previous ArticleNext Article
Algemeen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *