De woontrends van dit moment 0

Woontrends

We hebben de afgelopen jaren meer binnen gezeten dan ooit. Doordat zoveel mensen tijd thuis doorbrengen, gaan ze ook steeds meer op zoek naar nieuwe items in het interieur. Veel meer mensen gaan dus hun huis opknappen nu ze meer thuis zijn. Het is natuurlijk ook heel fijn en leuk om met je interieur bezig te zijn. De smaak van de mens is namelijk heel veranderlijk en daarom ben je zo nu en dan ook toe aan een compleet nieuwe inrichting. Daarvoor hoef je niet een heel nieuw interieur aan te schaffen, een inrichting kan ook nieuw lijken door sommige elementen aan te passen. Hieronder lees je meer over de woontrends van dit moment, die je wellicht in jouw eigen interieur kunt verwerken.

Woontrend 1: Natuurlijke tinten

We zagen deze trend vorig jaar ook al heel erg terug komen in het interieur. Doordat we veel binnen zitten, halen we het gevoel van buiten meer in huis. Daar horen uiteraard natuurlijke tinten bij, denk bijvoorbeeld aan de kleur groen die in alle woonkamers steeds meer naar voren komt. Naast groen zijn de bruine en rode tinten ook steeds meer in opkomst, deze zul je dit jaar steeds meer gaan zien. 

Met natuurlijke tinten bedoelen we ook natuurlijke materialen en vooral organische vormen. Je ziet bijvoorbeeld veel houten meubels, maar ook veel planten. Natuur wordt steeds meer verwerkt in het interieur. Ook ronde vormen zijn een echte musthave, denk bijvoorbeeld aan een rond vloerkleed, een ronde poef of ronde salontafel. Met een vaas in de vorm van een druppel, als organisch element is jouw woonkamer helemaal trendy. 

Woontrend 2: De jaren ‘90

De jaren ‘90 komen steeds meer terug in de modewereld, maar ook in het interieur zie je deze trend veel terug. Bij de urban 90’s moet je vooral denken aan neon kleuren en street art. Deze twee elementen worden vaak gecombineerd bij een neon lamp aan de muur met uitgesproken vormen, maar ook in posters, schilderijen en canvas doeken zie je deze urban uitstraling terug. Ook lichtbakken en grote cijfers en letters mogen terug in het interieur, want deze zijn kenmerkend voor een urban 90’s stijl. Hoe feller de kleur, hoe beter. Deze stijl kun je mooi terug laten komen in accessoires, zoals in een schilderij bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook met die felle kleuren spelen in de vorm van kaarsen, fotolijstjes, kandelaars of andere leuke accessoires. Zo blijft de rest van je interieur toch in balans en heb je wel die felle kleuren erin verwerkt. 

Woontrend 3: De jaren ‘70

Naast de urban 90’s, zijn de retro 70’s ook helemaal hip in het interieur. Denk bijvoorbeeld aan typische lampen voor die tijd, die je nu in de kringloop op de kop kunt tikken. Hetzelfde geldt voor het kleurenpallet van de 70’s, deze komen helemaal overeen met de kleuren van 2022. Denk bijvoorbeeld aan die typische oranje 70’s kleur. Wijk daar een paar tinten van af en je hebt een mooie terracotta, die tegenwoordig helemaal in is. 

Woontrend 4: Slimme meubels

Alle technologie om ons heen verandert en daarom kunnen meubels ook niet achter blijven. We zijn steeds meer op zoek naar slimme en multifunctionele meubels. Denk bijvoorbeeld aan een eettafel, die je gemakkelijk nog groter maakt als je een groot gezelschap op bezoek krijgt. Maar, ook banken die je in een bed kunt veranderen zijn weer helemaal in opkomst. Dit komt voornamelijk omdat we steeds kleiner gaan wonen, waardoor we meubels moeten hebben die multifunctioneel zijn. 

Met slimme meubels worden ook slimme opbergmogelijkheden bedoeld. Denk bijvoorbeeld aan bedden en tafels met extra opbergruimte, die vooral niet opvallend is. Maar ook aan wanden vol kasten die netjes weg zijn gewerkt. We willen steeds meer op kunnen bergen, maar wel zolang het niet al te veel opvalt en in het zicht is. 

Toch niet zo’n fan van bovenstaande trends? Kijk dan eens naar deze woonstijlen en de kleuren die daar bij passen. Wellicht is dat meer jouw smaak.

Previous ArticleNext Article
Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *