Zo creëer je rust in jouw huis 0

Rust in jouw huis

Jouw huis, is jouw oase van rust. Het is dan ook belangrijk om zo veel mogelijk die rust te bewaren en dat kan alleen als niet te veel in huis haalt, dat voor onrust kan zorgen. Ruim regelmatig op en geef weg of verkoop wat je niet langer nodig denkt te hebben. Troep zorgt namelijk voor stress en daar wordt niemand vrolijk van. Al helemaal niet in huis, want dat moet rustig zijn. Dat is namelijk jouw plek om thuis te komen, waar je jezelf op moet laden en waar je je thuis moet voelen. Maar, welke items zorgen bijvoorbeeld voor die rust? Hoe creëer je die rust in huis, zonder heel veel geld uit te geven?

Een fijne bank

Om tot rust te komen, heb je een oplaadpunt nodig en dan bedoelen we niet alleen je bed. Ook de bank moet een moment zijn waarop jij jezelf kunt opladen. Na het werk, even op de bank zitten met een kop koffie of thee om op te laden voordat je begint met koken. Dan is het dus wel zo belangrijk dat je een bank hebt die lekker zit. Het is verstandig om daar iets meer geld in te investeren, want een fijne bank is erg belangrijk. 

Goede gordijnen

Welke gordijnen je kiest is natuurlijk aan jou. Je kunt hier bijvoorbeeld inspiratie op doen. Het enige wat belangrijk is bij het uitkiezen van de gordijnen, is dat je het raam goed kunt afsluiten. Het is voor niemand fijn als er ‘s avonds mensen naar binnen kunnen gluren. Dat geeft ook meer rust in huis, want zo sluit je je af van alles wat buiten gebeurt. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om gordijnen te pakken, waar jij wel door naar buiten kan kijken, maar let op, dit kan ook je rust verstoren. Als je een beetje nieuwsgierig bent ingesteld, sta je misschien bij elke auto die voorbij rijdt al bij het raam. Dat kan wel eens voor onrust in huis zorgen. Gordijnen die helemaal dicht kunnen, zijn daarom ideaal voor een rustige sfeer. 

Alles in balans

Gebruik een aantal kleuren in huis en laat die steeds weer terugkomen, zo creëer je balans in je interieur. Wil je een okergele bank, verf de muur tegenover de bank dan ook okergeel bijvoorbeeld. Dit kun je ook doen in de ruimte waar jullie eten. Dan verf je een muur okergeel, en match je daar okergele eetkamerstoelen bij. Dat kan natuurlijk ook met elke andere kleur. Vind je een gekleurde bank iets te heftig, maar wil je wel een gekleurde muur? Laat de kleur van de muur daar terugkomen in accessoires, denk aan kaarsen, een vloerkleed, fotolijsten, kussens, plaids, vazen en ga zo maar door. Als je bepaalde kleuren steeds terug laat komen, creëer je een geheel en zul je zien dat dat veel rustiger oogt. Dit betekent dus dat je prima met kleur kunt werken, maar alsnog de rust in de woonkamer kunt behouden. 

Planten 

Wil je niet te veel met kleur werken, maar wel rust in huis bewaren? Dan zijn planten dé ideale oplossing. Door het groene kleurtje, krijg je toch wat meer kleur in huis en daarnaast zijn planten nog super goed voor je gezondheid. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zorgen voor meer frisse lucht in huis en zorgen ze voor rust in je hoofd. Met een plant in huis, kun je je ook veel beter concentreren. 

Opgeruimd staat netjes

Een opgeruimd huis geeft nou eenmaal rust. Daarom is het ook belangrijk om spullen die je niet langer nodig hebt weg te doen. Dat kan door het te verkopen, het weg te geven of weg te gooien. Soms moet je best streng zijn voor jezelf daarin, want wij mensen kunnen nog wel eens verzamelaars zijn. Spreek daarom met jezelf bepaalde momenten af voor een grote opruimbeurt. Denk bijvoorbeeld aan eens in het half jaar. 

Wat ook kan helpen om rust te bewaren is alles op te slaan in opbergbakken. Voornamelijk in kasten geeft dit zoveel rust. Denk bijvoorbeeld aan kruiden in verschillende potjes, in plaats van allerlei losse zakjes en bakjes in de kast. Hetzelfde kun je natuurlijk doen met pasta’s, noten, ontbijtgranen enzovoort. Zolang je alles in dezelfde soorten kratten en containers opbergt, creëer je weer die rust, omdat alles in balans is.

Wil je in plaats van rust, meer sfeer in huis creëren? Lees dan eens dit artikel.

Previous ArticleNext Article
Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *