Tuinmeubels en veranda? Die maak je gewoon zelf! 0

Tuinmeubels en Veranda zelf maken

In een huis moet je jezelf thuis kunnen voelen, maar dat geldt natuurlijk ook voor de tuin. Voornamelijk in de zomer wil je hier heerlijk kunnen genieten en dan is het wel zo belangrijk dat de tuin is ingericht naar jouw smaak. Je kunt natuurlijk tuinmeubels kopen, die jou aanspreken, maar waarom maak je ze niet gewoon zelf? Er zit iets meer tijd in, dan wanneer je naar het tuincentrum gaat, maar je hebt wel een unieke tuin wanneer het af is. Iets wat je zelf maakt, kan namelijk niemand meer namaken, en het is precies naar jouw smaak.

Een loungeset 

Een loungeset is perfect voor in de tuin, want hierop kun je lekker tot rust komen. Voornamelijk als de zon schijnt, kun je daarop heerlijk opladen. Er zijn natuurlijk super veel verschillende soorten loungesets te koop. Maar, je kunt ze net zo goed zelf maken. Fluitje van een cent! 

Allereerst moet je bepalen hoe groot je de bank en tafel wil hebben. Zijn jullie met een groot gezin? Of krijgen jullie vaak bezoek? Dan wil je natuurlijk best een grote bank hebben of een paar verschillende banken. Met pallets kun je dat makkelijk realiseren. 

Wij raden aan om voor elk deel minimaal 2 pallets aan te schaffen, zodat je deze op elkaar kunt monteren. Zo creëer je namelijk een hogere bank en tafel en dat is net wat fijner zitten, dan wanneer je helemaal op de grond zit. 

Europallets zijn zeer geschikt voor deze klus. Ze zijn duurzaam en in vaste afmetingen te verkrijgen, waardoor je steeds dezelfde grootte kunt aanhouden bij het maken van het loungeset. Stel je maakt 2x een dubbele loungebank, dan heb je al 8 europallets nodig. 2 pallets naast elkaar en 2 erbovenop per bank. Zo heb je genoeg ruimte voor een groot gezin. Voor de tafel wil je dan wellicht ook 4 pallets gebruiken, om genoeg plek te maken voor iedereen. Monteer de lange zijdes van de pallets aan elkaar en maak ook weer een dubbele constructie. Dan zijn de banken en de tafel op dezelfde hoogte, wel zo fijn! 

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de pallets te verven, voordat je ze in elkaar zet. Hout kan namelijk redelijk verkleuren. En als je met pallets werkt, kan het zomaar zijn dat de ene pallet van de andere afwijkt qua kleur. Een frisse kleur, zoals bijvoorbeeld een witte tint, geeft zo’n loungeset dan meteen een andere uitstraling. 

Verder draait het natuurlijk om de inrichting. Een loungebank van pallethout zit natuurlijk niet per se lekker. Daarom zijn kussens een echte must. Als je dikke kussens aanschaft, zit je ook weer net iets hoger, wat wellicht fijn is als je iets op tafel wil zetten. Voor de rest kun je de banken natuurlijk aankleden met dekentjes en kleine kussens. 

Heb je toch wat pallets over, omdat de banken anders te groot werden? Dan kun je in de overige pallets nog leuke plantjes zetten om de tuin wat verder op te vrolijken. Zet de pallets in de lengte op z’n kant en zet ze helemaal vol met verschillende bloemen, planten of een eigen moestuin. Zo creëer je ook meteen veel meer kleur in de tuin. Met honden in huis is dit een ideale oplossing, want zo kunnen zij er moeilijker bij. 

Een veranda

In de zomer geniet je het meeste van je tuin, maar als deze helemaal naar jouw smaak is ingericht, wil je er eigenlijk elke dag van genieten, toch? Met een veranda kan dat! Een veranda kan namelijk dienen als een verlengstuk van je huis, je brengt het wooncomfort in principe naar buiten. Er zijn talloze bedrijven, die complete tuinkamers en veranda’s  kunnen monteren. Maar, als je een veranda van hout wil, kun je die net zo makkelijk zelf maken. 

Ook hierbij geldt natuurlijk weer dat hout verkleurt. Het is dan ook aan te raden om het hout van te voren te schilderen, voordat je de veranda gaat monteren. Het voordeel van het werken met hout en zelfmontage is dat je allerlei kanten op kunt. Het is jouw ontwerp en daarom is het zo uniek. 

Als je zo’n veranda maakt, heb je meteen een plek om je loungeset kwijt te kunnen. Zo houdt je de kussens ook nog mooi met slecht weer. De kussens en dekentjes creëren ook meteen een sfeer in de veranda. Daarnaast kun je de overkapping nog aankleden met verschillende tuinposters bijvoorbeeld of wat andere accessoires. Denk bijvoorbeeld aan wat planten en kaarsen.

Previous ArticleNext Article
Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *