Dit zijn de 5 meest bijzondere culturen ter wereld! 0

5 meest bijzondere culturen ter wereld

Op dit moment kennen we zo’n 195 verschillende landen op de wereld. Daar horen natuurlijk miljarden unieke mensen bij met ieder zo z’n eigen tradities en gewoontes. Wat wordt er door deze mensen mooi gevonden, wat staat er op tafel en welke kleding wordt er gedragen. Er zijn wel duizenden verschillende culturen waar je kennis mee kan maken, maar wij hebben de vijf meest opvallende voor je op een rij gezet met al haar schoonheid en bijzonderheden. Ben jij al nieuwsgierig geworden? Lees dan vlug mee en maak kennis met de meest bijzondere culturen waar je waarschijnlijk nog nooit eerder van hebt gehoord!

Japan en de Geisha cultuur

Bij Geisha’s uit de Japanse cultuur kun je je waarschijnlijk wel iets voorstellen. Vanuit films, series of tv weten we dat Geisha’s vaak mooi opgemaakte vrouwen zijn met een wit geschilderd gezicht in bijzondere gewaden en met prachtige versieringen. Maar de Geisha-cultuur is nog zo veel meer. Wist je bijvoorbeeld dat mannen ook geisha kunnen zijn en dat de connectie met prostitutie eigenlijk helemaal niet terecht is? Een geisha is een gastvrouw, of bij uitzondering dus een gastheer, die zorgt voor entertainment op gelegenheden in Japanse theehuizen. Een geisha zorgt voor een goed gesprek of kan vermaak verzorgen in de vorm van dans, zang of maakt muziek. Zowel voor mannelijke als voor vrouwelijke gasten. Wil je vandaag de dag nog een geisha ontmoeten? Dan moet je goed zoeken, maar je grootste kans is om te vliegen naar Kyoto.

De Rabari in India

Andere namen voor deze stam zijn Rewari of Desai. Er wordt gezegd dat dit volk al bijna duizend jaar bestaat en sindsdien een zwervend bestaan lijdt door India en dan met name West-India. Je kunt de Rabari herkennen aan de vele sieraden, tatoeages en prachtig geborduurde gewaden. Mannen dragen een tulband.

Uit Zuid – Amerika: de Gauchos

Gauchos vind je in Argentinië, Uruguay, Brazilië en Chileens Patagonië. Het volk bestaat uit bekwame ruiters die galopperen over de uitgestrekte velden van Zuid – Amerika. Je kunt ze zien als de cowboys van het zuidelijk halfrond en ze zijn een belangrijk onderdeel geworden van de Zuid-Amerikaanse culturele traditie. Je vindt de verhalen over de Gauchos met name terug in de Spaanse en Latijns – Amerikaanse literatuur. 

De Himba’s uit Namibië 

Het meest opvallend aan de Himba’s is misschien wel de roodbruine kleur van de Himba-vrouwen. Dit komt omdat zij hun lichaam insmeren met een mengsel van kruiden, vet en oker. Verder kun je het volk herkennen aan de vele kettingen met schelp en het ontbreken van de voortanden. Je kan dit volk nog steeds bezoeken in Namibië. 

Het Mursi en Suri volk in Ethiopië 

Een van de meest bijzondere volken van de wereld vind je misschien wel in Ethiopie. Daar vind je het Mursi en Suri volk dat bekend staat om het gebruik van de lipschotel. Een lipschotel is een ronde schijf die geplaatst wordt in de onderlip om deze op te rekken. Door het gebruik van steeds een grotere schotel, wordt de lip steeds meer uitgerekt. In deze cultuur wordt een zo groot mogelijke lipschotel gezien als schoonheidsideaal. Hetzelfde geldt voor de Afrikaanse en Axiatische stammen die gebruik maken van ringen om de nek om een zo lang mogelijke nek te creëren. Langzaamaan wordt het aantal ringen om de nek steeds meer vergroot zodat de nek steeds meer uitgerekt lijkt.

Ben jij meer van het adagium, doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg? Dan kun je je natuurlijk ook gewoon verdiepen in de tradities en gewoontes dichter bij huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van de interessante Italiaanse cultuur?

Previous ArticleNext Article
Cultuur ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *