De meest unieke restaurants ter wereld 0

Giraffe Manor - Langata in Kenia 

Eten doen en moeten we allemaal, zo wordt er elke dag gekookt of eten afgehaald. Maar, zo nu en dan een keer uit eten, waar er echt voor jou wordt gekookt is natuurlijk een luxe, waar we allemaal wel een keer van geprofiteerd hebben. Alhoewel een avondje uit eten al een beleving is op zichzelf, zijn er restaurants die, de beleving nog wat unieker maken. Heb jij wel eens je maaltijd genuttigd naast een waterval of een kudde giraffen?

Ristorante Grotta Palazzese – Puglia in Italië

Als we op vakantie gaan, bezoeken we het liefst zoveel mogelijk bezienswaardigheden en attracties. Een veelvoorkomende attractie is vaak de grotten van een bepaalde stad of dorp. Behalve lange wandelingen door de grotten, hebben wij nu een grot gevonden waar je in kunt dineren. Dat is meteen een hele andere beleving van dineren. Vis is hier verser dan vers, want het komt rechtstreeks vanuit de Adriatische zee op jouw bord. Doordat je de zee op de achtergrond kunt horen, is dit ook nog eens een rustgevende dineer plek. 

Giraffe Manor – Langata in Kenia 

Eten terwijl er dieren langs je heen lopen. Dat maak je waarschijnlijk thuis elke dag mee met je katten/honden. Een kudde giraffen die zo nu en dan langskomen is natuurlijk andere koek. Bij de Giraffe Manor in Kenia maak je het allemaal mee. Tijdens het eten van heerlijke gerechten uit de Europese keuken, komen zo nu en dan giraffe langs die ook een hapje willen. Bij langslopen blijft het niet, ze steken gewoon hun lange nekken door het raam, met de hoop om iets lekkers te kunnen krijgen. 

Restaurant The Rock – Zanzibar in Tanzania 

Als je witte stranden zegt, zeg je uiteraard Zanzibar. Een bekende attractie daar is restaurant The Rock. Dit restaurant ligt ongeveer zeven meter boven de zeespiegel, waardoor het mogelijk is om met eb er naartoe te lopen. Als je met vloed terug wil, staat er een bootje op je te wachten om je veilig weer aan land te zetten. Er staan veel delicatessen uit de Indische Oceaan op het menu bij The Rock. Denk hierbij bijvoorbeeld aan inktvis, kreeft en natuurlijk garnalen. 

Labasin Waterfalls Restaurant – San Pablo in de Filipijnen

We hadden het eerder al over bezienswaardigheden die we graag bezoeken als we op vakantie zijn. Naast grotten, zijn watervallen ook vaak een populaire attractie. Wat een waterval nog interessanter maakt, is als je er pal naast kunt eten. En dat is dus mogelijk in de Filipijnen. Luxueus is het niet, maar het is wel een compleet nieuwe en bijzondere ervaring. Houdt er wel rekening mee dat je nat kan worden, want de bamboe tafeltjes staan zo dichtbij, dat je de waterval bijna kunt aanraken. 

The Snowcastle – Kemi in Finland 

Sneeuw kastelen? Ze bestaan echt! Elk winterseizoen wordt dit kasteel weer volledig herbouwd en er wordt elk jaar weer een ander thema aan gehouden. Behalve de stoelen is alles van echt ijs gemaakt, wat het extra bijzonder maakt. Om ervoor te zorgen dat de drankjes en de borden op tafel blijven, ligt daar een plexiglas overheen. Het zal je dan ook niet verbazen dat het ontzettend koud is in dit restaurant. Zorg daarom voor een dikke winterjas. 

Dans Le Noir – Londen in Engeland

Als je zelf geen problemen hebt met je ogen wordt dit best een spannende uitdaging. Als je bang bent in het donker, geldt dat ook. In dit restaurant zie je namelijk helemaal niets. Doordat je niks ziet, worden jouw andere zintuigen gestimuleerd en daarvoor veel sterker. Je bent daarom in staat om het eten veel beter te proeven, zodat je ook kunt raden wat je eet. De bediening en begeleiding gebeurt door mensen die gedeeltelijk blind zijn. In dit restaurant kun je dus een beetje ervaren hoe het voor hen is om nauwelijks te kunnen zien. 

Kun je niet genoeg krijgen van deze bijzondere restaurants? Vul de bucketlist dan aan, met de volgende bijzondere eetgelegenheden.

Previous ArticleNext Article
Culinair ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *