Dit zijn de mooiste plekken op aarde 0

Machu Picchu

Met 235 landen in de wereld is er een overvloed aan plekken met mooie stranden, schitterende natuur, prachtige architectuur en meer. Maar wat zijn nou de mooiste plekken op aarde? Na heel wat opzoekwerk hebben we een aantal adembenemende plekjes gevonden. Er zullen er ongetwijfeld nog veel meer zijn, maar als je deze toevoegt aan je bucketlist zal je zeker je ogen uit kijken.

1. Whitehaven Beach, Australië

Whitehaven Beach: misschien wel het mooiste strand ter wereld. Dit prachtige strand is maar liefst 7 km lang en is gelegen bij het Groot Barrièrerif in Australië. Het eiland waar je dit sneeuwwitte zand vindt, is onbewoond, het wordt namelijk omgeven door een nationaal park. Nog een leuk weetje: Whitehaven wordt door de heldere kleur niet superheet, ideaal voor een mooie wandeling! Plan dus zeker een bezoekje en bewonder de prachtige groene natuur, het helderblauw water en natuurlijk het witte strand. 

2. Fiordland National Park, Nieuw-Zeeland

Nieuw ZeelandNieuw-Zeeland staat al jaren in het lijstje met de mooiste landen ter wereld en dat is zeker terecht! Fiordland National Park is het grootste nationale park van het land en ook nog eens het meest indrukwekkende. De fjorden zijn wereldberoemd, maar dat is niet het enige dat dit park zo prachtig maakt. Je vindt er watervallen, rivieren, meren, bossen en heel wat bijzondere wilde dieren. Dat allemaal maakt een wandeling in dit park één van de beste ervaringen van je leven.

3. Banff National Park, Canada

Een ander nationaal park dat zeker een plekje verdient op deze lijst, is Banff National Park in Canada. Er is niets zo mooi als het zien van de besneeuwde bergtoppen in de weerspiegeling van het felblauwe water van Lake Moraine. Er liggen verschillende gletsjers, bergen en rivieren in dit park, waaronder die van het Columbia-ijsveld. Allemaal enorm indrukwekkend. Ook dit park huist ook een heleboel wilde dieren zoals de wolf, lynx, zwarte beer en heel wat roofvogels. Het is dus zeker een uniek plekje op de wereld.

4. Raja Ampat, Indonesië 

IndonesiëNiet alleen op land, maar ook onder water zijn er prachtige plekken te vinden. Indonesië is daar een goed voorbeeld van. Deze paradijselijke archipel in de Indo-Pacifische Oceaan bestaat uit verschillende eilanden die je gemakkelijk met een boottochtje kan bezoeken. Wist je dat er nergens een grotere diversiteit aan vissoorten en koraal te vinden is? Onderzoekers telden hier maar liefst 1459 verschillende vissoorten en 550 soorten koraal. Als jij Raja Ampat wil bezoeken, zal je een vergunning moeten aanvragen. Zo dragen toeristen bij aan het behoud van de natuur, want elke cent gaat naar gemeenschap en wordt geïnvesteerd in de eilandengroep.

5. Machu Picchu in Peru

Natuurlijk mag één van de zeven wereldwonderen ook niet ontbreken op deze lijst. Machu Picchu in Peru is één van de bekendste voormalige Inca-steden. Dat is dan ook niet verwonderlijk met de prachtige ruïnes, gelegen tussen weerzinwekkende bergen. Een uniek plaatje! Deze locatie mag dus niet missen op je bucketlist.

Welke plek vind jij dat nog ontbreekt op dit lijstje? 

 

Previous ArticleNext Article
Natuur, Reizen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *