De meest unieke slaapplaatsen in Nederland 0

Meest Unieke Slaapplaatsen

Wil je jouw partner verrassen met een weekendje weg? Dan zul je in de meeste gevallen kiezen voor een hotelovernachting. Eigenlijk is dat heel zonde. We hebben namelijk heel wat unieke slaapplekken in Nederland, die door jou nog ontdekt moeten worden. Verras jouw partner met een overnachting in een wijnvat of ga samen slapen in kerk. Wil je weten welke unieke slaapplaatsen Nederland nog meer te bieden heeft? Lees dan snel verder.

In een kelder – Utrecht

In Utrecht kun je de eeuwenoude werfkelders vinden. Een van de kelders is omgebouwd tot een prachtig appartement, waar je in kunt verblijven. Alle oude elementen van deze werfkelder zijn op de dag van vandaag nog steeds zichtbaar. Dit verblijf is ideaal voor een weekendje weg in Utrecht. Als je ‘s ochtends na het ontbijt de deuren open slaat, sta je meteen aan de Utrechtse gracht. 

In een vliegtuig – Teuge

De kans is groot dat je wel eens in een vliegtuig hebt geslapen. Je zit dan opgepropt met je ogen dicht. Als je er over nadenkt is het een wonder dat je überhaupt in slaap kunt vallen. Een erg prettige manier van slapen is het niet. In het 40 meter lange vliegtuig in Teuge is een overnachting een geheel andere beleving. Dit toestel is helemaal omgetoverd tot luxe suite. Je hebt uitzicht over het vliegveld van Teuge en bent voorzien van allerlei luxe faciliteiten. Geniet van het bubbelbad en de infrarood sauna na een heerlijke nacht slapen in deze luxe suite. 

In een wijnvat – Stavoren

Voor de wijnliefhebbers is dit het ideale verblijf. Bij het hotel Vrouwe van Stavoren kun je slapen in een wijnvat van maar liefst 23.000 liter. Naast het feit dat het natuurlijk fantastisch is om in een wijnvat te slapen, zijn deze kamers ook nog eens luxe ingericht. Na het eten kun je samen met je partner in bad, want het vat is voorzien van een groot hoekligbad. Na het bad kunnen jullie heerlijk relaxen en een filmpje kijken op de smart-tv. Al met al kun je hier helemaal tot rust komen. Vergeet je niet om een wijntje te drinken, nu je toch in stijl slaapt? 

In een kerk – Arnhem

Als we een andere stad bezoeken dan staan de kerken altijd op ons lijstje met bezienswaardigheden. Maar, heb je er ooit over nagedacht om in zo’n kerk te blijven slapen? In Arnhem is het in ieder geval mogelijk. Je kunt daar in een kerktoren slapen die uit 1315 stamt. Het is dan ook meteen de oudste kerk van Arnhem die luxe is ingericht om in te overnachten. De stijl zal vast niet iedereen aanspreken, maar voor een nachtje er tussenuit is het de ideale plek. Je bent dan misschien niet in de kerk geboren, maar je kunt er in ieder geval wel in gaan slapen. 

Op een boerderij – Epe

Heb je er altijd van gedroomd om op een boerderij te gaan wonen? Dan is dit je kans om uit te testen of dat wel echt iets voor jou is. Wonen op een boerderij moet je namelijk echt niet onderschatten. Je moet vroeg uit bed om alle dieren te verzorgen en je bent dag en nacht in de weer. Kies daarom voor een overnachting bij de Zwevende Hemel in Epe. Hier krijg je een impressie van het slapen op een boerderij. Je kunt er voor kiezen om de dieren te voeren, zodat je ook echt een indruk krijgt van het boerderijleven. De koeien en varkens horen nou eenmaal bij de Nederlandse cultuur. Hoe gaaf is het dan als je daar bijna letterlijk tussenin kunt slapen! 

Previous ArticleNext Article
Reizen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *