De beste keus: een treinreis door Europa 0

Treinreis door Europa

In Nederland vinden we de trein een fijn vervoersmiddel. Het brengt ons naar de grootste steden in Nederland. Het heeft goede aansluitingen, waardoor we er haast dagelijks gebruik van maken. Of je nou een dagje uit wil, op vakantie gaat of naar werk of school moet, de trein is het ideale vervoersmiddel. We zijn niet het enige land met een goede treinverbinding. In Europa zijn heel wat treinreizen te boeken, die we graag eens onder de aandacht brengen.

Een mooie reis

Heb je zin om op vakantie te gaan, maar twijfel je nog over de bestemming? Er zijn heel wat landen in Europa die de moeite waard zijn om te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan Italië met haar prachtige Rome en Venetië, waar je kennis kunt maken met allerlei Italiaanse gewoontes. Of misschien wil je wel naar Zwitserland met haar mooie Bern en Genève. 

Het eerste vervoermiddel dat dan bij je opkomt is waarschijnlijk het vliegtuig. Je vliegt dan naar Rome voor een fijne citytrip en binnen een paar dagen sta je weer op Nederlandse bodem. Durf ook eens voor een treinreis te kiezen. Je zult ervaren dat het echt de moeite waard is. Een week lang ben je onderweg en zie je de mooiste steden van een land.

Natuurlijk kun je jouw reis helemaal zelf samenstellen, zodat het een trip van jouw dromen wordt. Er zijn genoeg goede treinverbindingen, die vele steden met elkaar verbinden. Je zou kunnen kiezen voor een bepaald land, maar ook een trip door Europa is mogelijk. Van Parijs kun je naar Venetië reizen en daar pak je na wat bezienswaardigheden weer de trein naar Wenen. Na een paar dagen in Wenen pak je de trein naar Berlijn. Als je daar alles hebt gezien, reis je verder naar Zurich. Uiteindelijk kun je dan weer uitkomen in Parijs. Je kunt het zo lang maken als je wil, maar technisch gezien zou je al in een week door Europa kunnen reizen. 

Het mooiste uitzicht

In een trein krijg je zoveel meer mee van de uitzichten, dan wanneer je met elk ander vervoermiddel reist. Of je nou voor een nacht- of dagtrein kiest, het heeft allebei hun eigen charme. Een nachttrein is soms idealer, omdat je dan een hele dag hebt om de stad te verkennen. Zo kun je echt alles uit je treinreis halen. Als je dan niet kunt slapen in de nacht, zijn er ook prachtige uitzichten te zien. In het donker zie je altijd weer andere mooie parels dan wanneer het licht is. 

Vooral een reis door Noorwegen is prachtig. Je begint in Stavanger en reist zo door naar Oslo en Bergen. Uiteindelijk beland je in Bodo, waar je een veerboot kunt nemen naar de Lofoten. Daar kun je het noorderlicht vastleggen en orka’s spotten op zee. Zo’n reis is een ervaring op zichzelf, waarbij je geniet van de mooiste uitzichten. Als je een land per trein ontdekt, zie je toch weer hele andere dingen, dan dat je in eerste instantie had verwacht. 

Doordat je zelf niet hoeft op te letten, kun je ook zelf veel meer genieten. Je gaat echt veel meer zien met de trein. 

Ideaal voor een solo reis

Als je alleen op vakantie wil, dan is een treinreis de ideale trip. Je bent er altijd meer tijd mee kwijt, dan door te vliegen. Alleen zijn de uitzichten die je onderweg ziet onbetaalbaar. Bovendien scheelt het je een hele hoop qua kosten. Je ziet het mooiste van een land voor weinig geld. Officieel gezien zou je in 30 dagen, 30 landen kunnen bezoeken. De treinverbindingen zijn goed geregeld en in de trein kun je overnachten. Toe aan iets nieuws? Ga dan de wereld over met de trein! 

Previous ArticleNext Article
Reizen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *