Redenen om over te stappen op led verlichting 0

Overstappen naar LED Verlichting

Al jaren horen we om ons heen dat we massaal over moeten stappen op led verlichting. Veel mensen hebben inmiddels die overstap dan ook gemaakt. Geruchten gaan de ronde dat het beter is voor het milieu. Maar, is dat ook echt zo? En wat zijn nog meer voordelen van led verlichting? In dit artikel lees je een paar redenen om toch de overstap te maken naar led verlichting. Lees snel met ons mee!

Reden 1: Een lange levensduur

Een ledlamp gaat ontzettend lang mee. Je zult ze maar een paar keer in het interieur moeten vervangen. Led verlichting gaat namelijk 35x langer mee dan een gloeilamp. De levensduur is daarmee dus extra lang. Dat scheelt ook een hoop in je portemonnee, want je hoeft niet om de zoveel tijd de lamp vervangen. Met een led lamp heb je gegarandeerd lang plezier van de verlichting in huis.

Reden 2: Een kostenbespaarder

Alles wordt steeds duurder tegenwoordig. We moeten daarom langzaamaan voorzichtig worden qua uitgaven. Sommige dingen kun je beter laten. Daar hoort led verlichting niet bij. Een led lamp zorgt ervoor dat je bespaart op jouw maandelijkse kosten. Dat komt omdat een led lamp ontzettend duurzaam is. In dit geval betekent duurzaamheid, dat de led lamp laag is in energieverbruik. Dat scheelt dan weer op de energierekening. Met laag in energieverbruik bedoelen we ook echt enorm energiezuinig. Een led lamp verbruikt namelijk 80-90% minder energie dan elke andere lamp. Beeld je in hoeveel dit al kan schelen op de energierekening, als je alle lampen in huis vervangt. 

Reden 3: Kies jouw kleur

Led verlichting is in elke kleur te koop. Van heel warm wit tot een leuk fel kleurtje bijvoorbeeld. Ideaal wellicht voor op de slaapkamers van de kinderen. Voor de rest van de ruimtes wil je wellicht gewoon warm wit licht. Dat licht kan alleen soms aardig tegenvallen. Soms heb je van die momenten dat elk licht te fel is aan jouw ogen. Sommige mensen zijn daar gevoeliger voor dan de andere. Als je daar gevoelig voor bent, moet je juist led verlichting aanschaffen. Deze lampen zijn namelijk dimbaar. Dit zorgt ervoor dat je in huis een veel fijnere sfeer kunt creëren, maar ook dat je ogen rust hebben. Nog een voordeel is dat de lampen ook niet flikkeren. Dat is al helemaal een lust voor het oog!

Reden 4: Minder brandgevaar

Heb je een intense angst voor brand? Dat kunnen we ons helemaal voorstellen. Beeld je in dat er een lamp op de slaapkamers van de kinderen in brand vliegt. Dat is natuurlijk de grootste nachtmerrie ooit. Gelukkig reduceer je dat gevaar met led verlichting. Een led lamp wordt namelijk niet warm en kan daardoor veel minder snel in brand vliegen. Zo is je moederhart toch wat meer gerustgesteld als je beneden voor de tv zit.

Reden 5: Match in elk interieur

Ledlampen zijn niet nieuw, want ze zijn al een aantal jaren op de markt. Dit is voor jou een groot voordeel, omdat ze daardoor ook steeds innovatiever zijn geworden. Vandaag de dag is led verlichting te koop in alle soorten, maten, vormen en stijlen. Zo kun je altijd een lamp vinden die een perfecte match is in jullie interieur. Wellicht wil je wel wat meer verlichting creëren door led spots te laten installeren. Of wat dacht je van ledstrips bijvoorbeeld? Het is allemaal mogelijk met led verlichting tegenwoordig. Durf ook zeker verder te kijken dan jullie interieur in huis. Buiten heb je ook lampen nodig en daar leent led verlichting zich ook perfect voor. Zo kun je buiten net zo’n fijne sfeer creëren als binnen.

Previous ArticleNext Article
Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *