Beleef een dag op de Tilburgse Kermis 0

Gelukkige Vrouw Op De Tilburgse Kermis

Als je nog nooit op de Tilburgse Kermis bent geweest is dit jouw kans. De kermis keert namelijk weer terug als van ouds. 10 dagen lang staat Tilburg in het teken van volop feesten. Het is zeker een uitje, waar je eens moet zijn geweest. Het is echt zo’n bucketlist tip. In dit artikel kun je lezen, waarom dit uitje nou zo’n aanrader is. 

De grootste kermis van de Benelux

De grootste kermis van de Benelux, staat toch echt in ons eigen kikkerlandje. Al 450 jaar wordt de kermis groots gevierd in het Brabantse Tilburg. Van mijlen ver komen bezoekers hier naartoe. Het is een ware trekpleister, een evenement waar Tilburg om bekend staat. 10 dagen lang wordt er volop gefeest. Dit jaar strijkt de Kermis van 22 juli tot 31 juli 2022 neer in de Tilburgse binnenstad. Het is een echte Tilburgse traditie geworden. 

Bijna elke dag heeft wel een bepaald thema. De bekendste is uiteraard Roze Maandag. Op die dag gaat iedereen verkleed in het roze en wordt iedereen geaccepteerd. We vieren het leven en staan voor gelijkheid. Er komen wel tienduizenden mensen op dit spektakel af. Alleen voor de kostuums, is het al de moeite waard om hier een keer bij te zijn. Het is echt een uitje wat je een keer moet meemaken in je leven. Als je dan toch een dagje naar de Kermis in Tilburg wil, kun je het maar het beste groots vieren. Ga daarom expres op maandag, zodat je maximaal kunt genieten van alle gezelligheid. 

Voor ieder wat wils

De meeste mensen gaan natuurlijk naar de Tilburgse Kermis voor alle attracties die er staan. Doordat het de grootste van de Benelux is, kun je genoeg ritjes maken. Naast de kermis op zichzelf, zijn er nog veel meer redenen waarom je tijdens die 10 dagen naar Tilburg moet komen. Een kermis betekent namelijk niet alleen attracties. Het betekent ook een hoop gezelligheid en lekker eten. Zo staan er verschillende eettenten en hebben vele restaurants een Kermismenu. Ook op het terras barst het van de gezelligheid. Nadat de Kermis af is gelopen, gaat deze gezelligheid door in de kroegen eromheen. Vaak staan er een hele hoop bekende artiesten op het programma, die je zeker niet wil missen. Vooral voor jongeren is dit een grote aanrader. 

Je hoeft dus niet alleen voor de attracties naar de Tilburgse Kermis te gaan. Een terrasje hier en daar is ook heel gezellig. Dan krijg je ook genoeg mee van de sfeer en houdt je waarschijnlijk ook meer geld in je zakken. De attracties zijn namelijk best prijzig en er zijn er natuurlijk veel van. Zo zul je niet met een attractie voldaan zijn, vooral als je er voor de eerste keer heen gaat. 

Dat is ook meteen de reden, waarom veel mensen sparen voor de kermis. Voornamelijk jongeren kijken uit naar dit evenement en leggen het hele jaar door hun zakgeld opzij, om deze uit te geven aan alle gave attracties. Dat kun jij natuurlijk ook doen. 

Aangezien er voor ieder wat wils is, is het een ideaal gezinsuitje. De een wil eendjes vangen, de ander in het reuzenrad en samen sluiten jullie de dag af op het terras. Zo heeft iedereen zijn/haar zin gekregen. De Tilburgse Kermis is dus een ideaal uitje. Niet alleen met je gezin, maar ook met je partner of vriendengroep. Daarnaast is het de ideale date. Je komt er namelijk meteen achter of je goed bij elkaar past. Weten jullie elkaar bij te houden in de enorme drukte? Wie weet moeten jullie verplicht elkaars handen vasthouden, om elkaar niet te verliezen. Dat is de ultieme test om erachter te komen of er romantiek kan ontstaan!

Previous ArticleNext Article
Evenementen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *