De radiatoren in huis vervangen? Hier let je op bij de aanschaf! 0

Radiatoren in Huis Vervangen

Als je gaat verhuizen, wordt vaak heel het huis gestript op de radiatoren na. Het huis wordt dan geheel aangepakt, behalve de radiatoren. Waarom is dat eigenlijk? Vaak zien de radiatoren er niet zo fris meer uit. Daar is niks aan te doen. De kleur verandert nou eenmaal nadat deze er al jaren hangen. Daarom is het juist beter om de radiatoren ook meteen te vervangen. Dan ben je daar de komende jaren ook vanaf. Alleen, waar moet je opletten bij de aanschaf ervan? Je leest het in dit artikel.

Wel of geen radiator

Allereerst is het belangrijk om erover na te denken of je nog wel radiatoren wil in de woonkamer. Vloerverwarming is namelijk steeds meer in opkomst en is ook een duurzamere optie ten opzichte van de radiatoren. Bovendien zorgt vloerverwarming ervoor dat je huis veel gelijkmatiger wordt verwarmd. Daarnaast ben je natuurlijk af van alle radiatoren en heb je ook veel meer ruimte. Een radiator op zichzelf neemt niet veel ruimte in beslag, maar ze hangen wel altijd in de weg in het interieur. De bank past net niet op die ene plek, omdat daar de radiator hangt bijvoorbeeld. Hoewel ze praktisch zijn, zijn ze dus niet altijd ideaal in het interieur. Bedenk daarom eerst voor jezelf wat je wil. Kies je voor vloerverwarming, dan kunnen alle radiatoren verwijderd worden. Wil je toch gebruik maken van de centrale verwarming? Dan hoef je ze alleen te wisselen met frisse exemplaren.

De elektrische radiator

Als je beneden voor vloerverwarming kiest, kun je boven alsnog de radiatoren vervangen. Aan radiatoren wordt namelijk nauwelijks aandacht besteed. Dit resulteert er dan ook in dat ze naar loop van tijd een gele kleur hebben gekregen. Dit kan de uitstraling van jouw slaapkamer bijvoorbeeld geheel veranderen. In dat geval kun je beter beginnen met een compleet nieuwe start en nieuwe radiatoren aanschaffen. 

Een elektrische paneelradiator zou dan een oplossing kunnen bieden. Deze hoeven namelijk ook niet meer op de centrale verwarming aangesloten te worden. Dit is dus een alternatief voor de standaard radiatoren aan de muren. Door de leidingen weg te halen, kan de vloer bijvoorbeeld ook gemakkelijker gelegd worden. Uiteraard kun je deze verwarmingen alsnog aan de muur bevestigen, zodat ze niet te veel ruimte in beslag nemen.

De elektrische paneelradiator biedt een uitkomst als de vorige bewoners overal vloerverwarming hadden liggen. Dan hoeven er namelijk geen nieuwe leidingen aangelegd te worden. Uiteraard heb je op de bovenverdiepingen ook niet echt verwarming nodig. Alleen met hoge uitzonderingen zul je hier een radiator aanzetten. Vloerverwarming is boven dan ook overbodig. Daarom is een elektrische paneelradiator de ideale oplossing. 

Deze zullen ook enorm van pas komen op zolders. Hoewel je boven niet snel de verwarming open zal draaien, heb je die op zolder vaak wel nodig. In de wintermaanden kan het daar enorm afkoelen. Het is dan fijn om de kamer iets te verwarmen, voordat je het bed in stapt. In dat geval komt een elektrische radiator enorm van pas. In het ideale geval zet je deze ook nog eens dicht bij je bed, zodat je er de meeste voordelen van ervaart. 

Een andere elektrische radiator is de handdoekradiator. Deze komt natuurlijk van pas in de badkamer. Dit is de ideale verwarming om de handdoeken op te drogen na het douchen. Daar is deze radiator ook voor ontworpen. Bovendien heeft dan iedereen meteen een opslagplek voor z’n handdoek tot de volgende douchebeurt. Het ideale van deze radiator is dat deze veel minder plek in beslag neemt. Een ander voordeel is dat er veel minder stof in kan kruipen dan bij elke andere radiator, die aangesloten zit op de centrale verwarming.

Previous ArticleNext Article
Wonen ·

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *